Så här ställer du in en iMessage-profilbild och -namn i iOS 13

Apple släppte nyligen iOS13, och med det kommer massor av förbättringar för iPhone, inklusive möjligheten att ställa in en iMessage-profilbild och ett namn som dyker upp när du skickar texter. Om du är redo att eliminera "Jag är ledsen, vem är det här?" texter för alltid, vi kan visa dig hur.

Oavsett om du föredrar ett foto av dig själv eller en memoji, går vi igenom hela processen för att konfigurera din iMessage-profil så att du kan förbättra din textupplevelse idag.

Hur man ställer in ett profilnamn och en bild

hur man ställer in en bildprofilbild och ett namn i ios 13 1hur man ställer in en bildprofilbild och ett namn i ios 13 2hur man ställer in en bildprofilbild och ett namn i ios 13 selfie

Att ställa in den här nya funktionen är egentligen ganska enkelt. För att komma igång, öppna din Messages-app och tryck på de tre punkterna ("...") i det övre högra hörnet. Klicka sedan på Redigera namn och foto för att komma åt de nya inställningarna. Från den här menyn kan du välja det första och andra namnet du vill dela, samt välja din profilbild. För att ställa in ditt namn, fyll bara i posterna. Det här är namnet som dina kontakter kommer att se när du meddelar dem, så se till att välja något de flesta kommer att känna till.

Men det är din profilbild som kommer att vara den mest igenkännbara funktionen av dem alla, och den kommer att visas i cirkeln bredvid ditt namn i dina meddelanden. Du kan ställa in en mängd bilder för din profilbild, inklusive en enkel färgad cirkel med dina initialer eller vilken bild som helst från ditt galleri. Om du hellre vill ha en mer personlig touch kan du ta en snabb selfie och använda den också. Eller så kan du använda en Memoji eller Animoji istället.

Skapa och använda en Memoji eller Animoji

hur man ställer in en bildprofilbild och ett namn i ios 13 memoji 1hur man ställer in en bildprofilbild och ett namn i ios 13 memojihur man ställer in en bildprofilbild och ett namn i ios 13 animoji

Vår guide om hur du skapar en Memoji går i detalj i processen, men det är värt att kortfattat täcka det här. Med iOS 13 har Apple ökat tillgängligheten till Memojis och Animojis genom att avlägsna behovet av en iPhone med en TrueDepth-selfie-kamera, vilket innebär att alla iPhone-enheter på iOS 13 nu kan skapa en djur- eller tecknad version av dig själv eller en älskad.

För att skapa en Memoji, från din profilbild och namninställningar, tryck på bildcirkeln bredvid namnfälten. Tryck sedan på plustecknet (“+”) för att skapa en ny Memoji. När den väl har skapats trycker du på den för att välja en pose för din Memoji och ställer in den som din profilbild.

Om du hellre inte vill ha något så uppenbart "du" som en Memoji, kan du istället använda en Animoji. Bildvalmenyn har en mängd olika Animojis att välja mellan, inklusive en mus, en haj och till och med en skalle. Du kan välja en pose på samma sätt som med en Memoji, så om du alltid har tänkt på dig själv som en blinkande uggla, det är vad du kan vara.

När du väl har valt en Memoji eller Animoji måste du avsluta den genom att skala den, placera den i en cirkel och välja en bakgrundsfärg.

Ändra sekretessinställningar

hur man ställer in en bildprofilbild och ett namn i ios 13 delning 1hur man ställer in en bildprofilbild och ett namn i ios 13 delning 2

Att ställa in ett profilnamn och en bild hjälper till att spara tid när du skickar meddelanden till en vän, men tänk om du inte vill att den lokala pizzerian ska se din kokiga lejon Animoji eller ditt riktiga namn? Tack och lov kan du justera dina inställningar så att det inte gör det.

Under inställningarna Dela automatiskt kan du välja mellan tre alternativ för att dela din nya profilbild och ditt nya namn. De är ganska självförklarande, men i korthet delar Kontakter endast ditt profilnamn och bild bara med personer i din kontaktlista. Vem som helst öppnar det för vem som helst - perfekt för de mest utåtriktade. Slutligen erbjuder Always Ask dig möjligheten att dela med dem du personligen väljer. När du öppnar ett meddelande från en kontakt kommer en liten popup uppe på skärmen att fråga om du vill dela din information med dem. Tryck på Dela för att dela din information, eller tryck på "X" för att avvisa och stänga meddelandet.