Hur man återkallar ett e-postmeddelande i Gmail om du av misstag skickade det

Omedelbar leverans av e-post får konsekvenser. När du skickat ett e-postmeddelande kanske du inte kan ta tillbaka det. Det kan orsaka problem om du skickar ett meddelande när du inte är redo att göra det - eller skickar det till fel personer. Den goda nyheten är att Gmail ger ett snabbt och effektivt sätt att avbryta eller återkalla ett e-postmeddelande innan det värsta händer. Detta tar tillbaka e-postmeddelandet och förhindrar att det visas i någons inkorg tills du är redo. Så här använder du funktionen på både mobil och webben.

  • Hur man använder Gmails smarta komponeringsfunktion.
  • Hur man hindrar appar från att läsa din e-post.
  • Hur man blockerar en e-postadress i Gmail.

Steg 1: Kontrollera dina inställningar för att inte skicka

Tidigare var du tvungen att aktivera   alternativet Unsend för att återkalla Gmail-e-postmeddelanden. Google har dock gjort detta till en standardfunktion för Gmail, så det är nu alltid på. Men du bör fortfarande kontrollera inställningarna för att se till att den är korrekt anpassad.

Börja med att logga in på Gmail med ditt konto. Välj sedan kugghjulsikonen i det övre högra hörnet, precis ovanför din e-postlista. Från den här menyn väljer du Inställningar .

Steg 2: Justera inställningarna vid behov

Inställningsmenyn innehåller alla specialfunktioner som du kan aktivera eller justera i Gmail. Rulla ner på fliken Allmänt tills du ser avsnittet Ångra skicka . Här ser du ett alternativ för att justera avbokningsperioden för Skicka . Du kan välja hur länge du ska kunna återkalla ett e-postmeddelande. Du kan välja i upp till fem, 10, 20 eller 30 sekunder efter att du skickat det.

Avbokningsperiod för Gmail

Om du är orolig för att skicka fel e-post, vill du antagligen ställa in avbokningsperioden på minst 10 sekunder, bara för att vara säker. Fem sekunder är inte särskilt långa för att inse att du gjorde ett misstag och tryck på alternativet osänd. När du är klar, bläddra till botten av  avsnittet Inställningar och spara dina ändringar.

Spara ändringar i Gmail

Observera att e-postmeddelandet kan visas i inkorgarna hos de du skickade det till medan alternativet för att inte skicka finns. Om du återkallar e-postmeddelandet försvinner det, men det är möjligt att någon kunde ha börjat läsa det, så det är fortfarande viktigt att agera snabbt.

Steg 3: Skicka ett test-e-postmeddelande

Nu när du vet hur länge du måste återkalla ett e-postmeddelande är det dags att testa tjänsten. Tryck på Skriv  och adressera ett snabbt e-postmeddelande till dig själv. När du är redo trycker du på den blå Skicka-  knappen.

Gmail ångra e-post

Titta nu omedelbart i det nedre vänstra hörnet av ditt Gmail-fönster. Du bör se ett snabbt skickat meddelande dyker upp där det står att meddelandet har skickats . Mitt i meddelandefältet kommer ett alternativ att ångra .

Om du väntar ser du Ångra- alternativet försvinner, det betyder att din avbokningsperiod har avslutats och det är nu för sent att återkalla e-postmeddelandet. Om du inte är säker på hur länge du ska ställa in din avbokningsperiod för, föreslår vi att du försöker flera gånger bara för att få en känsla för hur länge olika perioder varar.

Klicka på Ångra- alternativet så ser du att din e-post dyker upp i samma tillstånd som den var när du skickade den. Detta gör att du fritt kan ändra innehållet eller adressera det innan du skickar det som avsett. När e-postmeddelandet har återkallats finns det ingen tidsgräns för hur länge du måste arbeta med det - eller så kan du helt enkelt radera det och börja om.

Du kanske också vill kolla in andra tips och tricks för Gmail här.

Återkallar ett e-postmeddelande på iOS eller Android

Att återkalla ett e-postmeddelande på iOS eller Android är lika enkelt som det är i webbläsaren och kräver inte att du justerar några inställningar eller alternativ. Efter att ha skickat ett e-postmeddelande ser du alternativet att ångra att skicka det längst ner på skärmen (men till höger snarare än till vänster). Klicka på den knappen så ska du vara bra att gå. Observera att knappen bara visas i några sekunder, så se till att agera snabbt.

Som med webbklienten rekommenderar vi att du skickar ett testmeddelande för att se om den här funktionen fungerar för ditt konto innan du börjar lita på det.